Portada > Actualitat > Notícies > La Via Augusta per Sant Cugat

La Via Augusta per Sant Cugat

23/05/2017

El Ple del Consell Comarcal de l’Alt Penedès va aprovar per unanimitat el projecte “Sender de la Via Augusta” amb l’objectiu de recuperar el seu traçat al seu pas per l’Alt Penedès i convertir-lo en un producte de turisme cultural que contribueixi a dinamitzar el territori i a sensibilitzar la població envers el patrimoni cultural i natural del Penedès.

El recorregut, dissenyat amb la col·laboració de l’Institut d’Estudis Penedesencs i que transcorre per 23 municipis de la comarca, passa per Sant Cugat Sesgarrigues en un dels seus trams. El projecte contempla 2 fases: la primera, treballs d’adequació del propi sender; la segona, treballs de senyalització al llarg de tot el recorregut. La senyalització del traçat es farà amb unes estructures similars als mil·liaris romans, que combinaran informació sobre els elements turístics propers del municipi i amb referències històriques concretes.

La totalitat del projecte del Sender de la Via Augusta es finançarà amb una aportació de 200.000€ de la Diputació de Barcelona.

Via Augusta