Portada > Actualitat > Notícies > Campanya contra el malbaratament alimentari

Campanya contra el malbaratament alimentari

08/08/2017

Aquest proper setembre encetarem una campanya per conscienciar la població de Sant Cugat Sesgarrigues contra el malbaratament alimentari i la promoció d’hàbits de consum responsables. Amb el suport de la Mancomunitat Penedès Garraf i sota el lema Som gent de profit, la campanya té per objectiu conscienciar la població sobre la quantitat d’aliments encara aprofitables que es llencen a la brossa, tant a casa com fora (als restaurants, comerços, a l’escola...).

Al llarg del setembre es facilitarà a tots els habitants del municipi consells que ajudin a no llençar menjar, mitjançant una sèrie d’accions: enviament d’informació a les llars, repartiment de fulletons i penjada de cartells, un tallers d’aprofitament culinari, així com una proposta de col·laboració directa amb el sector local de la restauració.

La idea de la campanya és "promoure un canvi de comportament i d'actitud al voltant del malbaratament alimentari i fomentar unes bones pràctiques de reaprofitament".

A Catalunya es calcula que cada any es llencen 260.000 tones d'aliments, provinents sobretot de llars, comerços i restaurants. Malbaratar aliments suposa llençar els diners que ha costat produir-los i malgastar els recursos naturals invertits.

Podeu ampliar aquesta informació a través de la pàgina web www.somgentdeprofit.cat, on trobareu moltes receptes, vídeos, consells i fins i tot una calculadora de racions que us ajudarà a calcular les quantitats correctes dels ingredients dels vostres plats.

cartell