Portada > Actualitat > Notícies > Ets resident estranger/a i vols votar?

Ets resident estranger/a i vols votar?

27/11/2018

Si ets resident estranger i vols votar a les eleccions municipal del 26 de maig de 2019, t'informem dels requisits necessaris.

Requisits per participar:

Si ets ciutadà de la Unió Europea

- Tenir 18 o més anys.

- Estar inscrit/a al Padró municipal d'habitants.

- Si anteriorment no has participat en processos electorals, disposes fins el 30 de gener de 2019 per anar personalment al teu ajuntament a fer una declaració formal d'intenció de vot, o bé pots adreçar-te (per internet o correu postal) a l'Oficina del Cens electoral.

Si ets ciutadà de Bolívia, Cap Verd, Colòmbia, Equador, Islàndia, Noruega, Nova Zelanda, Paraguai, Perú, República de Corea, Trinitat i Tobago o Xile

- Tenir 18 o més anys.

- Estar inscrit al Padró municipal d'habitants.

- Tenir l'autorització de residència a l'Estat espanyol.

- Haver residit legalment al territori espanyol el temps exigit en l'acord corresponent: 3 anys en el cas de Noruega i 5 anys per la resta de països. Només en el cas que no es pugui deduir el temps de residència legal requerit a la targeta d'identitat d'estranger, hauràs de sol·licitar un certificat de residència a la comissaria de Policia Nacional.

- Sol·licitar la teva inscripció en el cens electoral a l'Oficina del Cens Electoral (per internet o correu postal) o bé pesonalment al teu ajuntament, a partir de l'1 de desembre de 2018 i fins el 15 de gener de 2019.

Per més informació et pots adreçar a l'Ajuntament o al telèfon 012.