Portada > Actualitat > Notícies > La Gran Làmpada de la Sala del Cafè torna a il•luminar la Sala

La Gran Làmpada de la Sala del Cafè torna a il•luminar la Sala

29/04/2019

La làmpada, que data de l’any 1922, ha estat restaurada a traves d’un laboriós procés de recuperació i millora després d’haver patit amb el pas del temps un desgast i desperfectes. D’aquesta manera se li ha pogut tornar l’aspecte i funcionalitat originals.

El procés de restauració és un treball col·lectiu, coordinat per l’Escola ARSENAL, que ha consistit en primer lloc en desmuntar-la completament i netejar-la per completar-ne l’estudi inicial. No sols s’ha restaurat la part metàl·lica de la làmpada, sinó que també s’ha electrificat canviant els fils elèctrics i portalàmpades, s’han reparat els desperfectes, les peces trencades, i s’hi han reproduït la decoració dels mateixos serrells de vidres de colors.

Les peces que componen l’estructura de la làmpada, que són de metall tipus ferro i llautó i s’han sotmès a un procés de diferents tractaments. La restauració de la part metàl·lica ha consistit en netejar i polir el metall per eliminar-ne les impureses i posteriorment en pintar-lo per tal de deixar-lo en l’estat original, un color daurat mat que visualment resulta molt atractiu.

Posteriorment, la fase més laboriosa ha estat la reproducció dels serrells i s’ha pogut dur a terme gràcies a la col·laboració de les veïnes i dels veïns de Sant Cugat Sesgarrigues. Aquest delicat treball ha consistit en reproduir les 54 papallones, muntades cadascuna amb més de 2.200 petits vidrets, que formen les sanefes dels dos cercles i que donen lluminositat i més vida a la làmpada.

A la recta final del projecte, s’ha passat al muntatge dels serrells de les papallones i dels diferents elements que composen la làmpada amb molta cura, per tal d’assegurar la seva conservació durant 100 anys més.

Donem les gràcies a totes les persones que han participat en l’execució d’aquest projecte col·lectiu que forma part de la recuperació del patrimoni local de Sant Cugat Sesgarrigues.

foto