Precaucions davant la llevantada

Dimarts, 22 d'octubre de 2019 a les 00:00

S'esperen pluges amb acumulacions importants fins la matinada de dimecres amb afectacions als cabals dels riu

Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’alerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions de Catalunya INUNCAT per la llevantada prevista a partir de dimarts i que s'allargarà fins el proper dimecres. Es preveuen afectacions per pluges abundants i crescuda de rius i rieres i acumulacions d'aigua en zones urbanes especialment al litoral i prelitoral de Tarragona i de Barcelona i a tota la demarcació de Girona.

Davant d’aquest episodi de precipitacions, Protecció Civil de la Generalitat aconsella no aparcar el vehicle en zones inundables ni torrents secs, i no intentar travessar-hi ni a peu ni amb el vehicle perquè, encara que semblin portar poc cabal, aquest es pot incrementar de forma sobtada. Es demana també fer cas de la senyalització de prohibició del pas en aquelles vies, camins i zones inundades afectades per les pluges, per evitar incidències que es poden prevenir. No baixeu als baixos o garatges inundats, en cap cas.

En cas de fortes ventades:

  • A casa, tanqueu i assegureu portes, finestres i tendals. Eviteu deixar testos o altres objectes no estàtics a les façanes i terrasses. Si heu de viatjar, planifiqueu el trajecte.
  • Estigueu atents a les prediccions meteorològiques i a l’estat de la xarxa viària.
  • Vigileu amb el mobiliari urbà, les grues, els contenidors de brossa, l’arbrat i tot allò que el vent pugui fer caure. 
  • No pugeu a llocs alts i exposats al vent, com ara bastides o altres construccions.
  • Eviteu els parcs, els jardins i les zones boscoses.
  • Si és imprescindible desplaçar-vos, tingueu molta precaució perquè us podeu trobar obstacles a la via.
  • Si conduïu vehicles de grans dimensions o amb remolc, extremeu les precaucions perquè teniu més risc de sortir-vos de la via o bolcar.

Podeu consultar més informació a gencat.cat

Darrera actualització: 07.03.2020 | 13:50