Fira Mediambiental ECO SANT CUGAT 2018

Dimarts, 25 de setembre de 2018 a les 00:00

A Sant Cugat Sesgarrigues se celebra la 16a Fira Mediambiental del Penedès, l’ECO SANT CUGAT, el diumenge 30 de setembre. A partir de divendres 28 es realitzen una gran diversitat d’actes paral·lels.

L’Eco Sant Cugat és una fira mediambiental que persegueix conscienciar la ciutadania vers la problemàtica ambiental, amb uns objectius ben clars: la defensa de l’entorn i l’aposta de la
sostenibilitat i sota el lema: consum responsable, salut i medi ambient.

Els actes previs es van iniciar amb una bicicletada popular emmarcada en la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura (el passat dissabte 22) però el gruix d’actes es concentren els dies
28, 29 i 30 de setembre.

Aquesta edició destaca la xerrada de l’escriptor i periodista Gaspar Hernàndez, el divendres 28, i la 4a Mostra Audiovisual de Medi Ambient del Penedès, el dissabte 29. El diumenge 30 és el dia
gros de l’Eco Sant Cugat amb estands i expositors de temàtiques relacionades amb el medi ambient, com les energies renovables, estalvi d’aigua, mobilitat sostenible, productors artesans
agroalimentaris i les entitats i comerços del municipi. També es programen xerrades, conferencies, tallers per a grans i petits (inflable i carrusel ecològic gratuït), un mercat d’intercanvi, una caminada matinal, una bicicletada popular, l’espai gastronòmic, l’espai salut amb moltes activitats, una trobada de plaques de cava i una xerrada de Joan Herrera.

Destacats de l’edició 2018

  • Xerrada de Gaspar Hernandez: l’escriptor i periodista, director del programa "L'ofici de viure" a TV3 i Catalunya Ràdio, ens parlarà de com viure en plenitud gestionant bé les emocions i pensaments. També ens parlarà de la plataforma País Conscient i del Pla Nacional de Valors.
  • Quarta mostra audiovisual de medi ambient del Penedès: aquest any la mostra es farà a l’auditori del Centre Cívic, l’entrada és gratuïta i es projectaran els títols “Garlandes a Santa Fe del Penedès”, “Yaku Chaski Warmikuna: Mensajeras del Río”, “La batalla de las cacerolas”, Guardiana de los ríos”, “Fauna salvatge a Sant Cugat Sesgarrigues” i el llargmetratge “A Plastic Ocean”.
  • Espai Salut: 5a edició d’aquest espai que consta de diferents xerrades i tallers divulgatius relacionats amb la salut en el seu sentit més ampli: alimentació, exercici, relacions, emocions, creativitat... com són teràpies naturals, tècniques manuals, energètiques, i de creixement personal.
  • Conferència de Joan Herrera: el nou director general de l'Institut de Diversificació i Estalvi de l'Energia (IDAE) ens parlarà de les noves possibilitats d’autoconsum en el marc normatiu a la conferència “L’energia i autoconsum, vector de canvi”.
  • Taller Pati en transformació, natural i educatiu: Projecte de pati on l'aprenentatge sigui el protagonista, jornada per a la transformació del pati de l’escola obert a tota la comunitat educativa.
  • Tallers per a tota la família: durant el diumenge 30 s’han programat diverses activitats – totes gratuïtes – per un públic infantil i familiar. Inclou l’atracció Ecocavallets, un inflable i diversos tallers d’aprenentatge i manualitats.

Tots les activitats es desenvoluparan al complex escolar i esportiu del municipi. Tothom qui vulgui més informació la pot trobar al web de la fira: www.ecosantcugat.cat

Esperem comptar amb vosaltres.

Darrera actualització: 07.03.2020 | 12:50