Consell del Poble

L’Ajuntament de Sant Cugat Sesgarrigues va crear l’any 2016 el Consell de Poble. La finalitat del Consell és aprofundir en la democràcia a partir de la participació ciutadana en els assumptes municipals. L’objectiu és, per tant, que els veïns i les veïnes de Sant Cugat Sesgarrigues es converteixin també en protagonistes de la gestió local.

La implicació de la societat civil en el bon funcionament del poble no es pot limitar a escollir els seus representants un cop cada quatre anys. El bon funcionament del poble necessita de la participació decidida de la ciutadania en els afers públics i en la vida col·lectiva de poble.

Una altra de les finalitats d’aquest Consell és incrementar també la formació cívica i democràtica de la ciutadania del poble, promovent un millor coneixement de les institucions democràtiques locals i la co-responsabilitat en els afers públics.

En aquest sentit, el Consell de Poble de Sant Cugat Sesgarrigues constitueix un òrgan complementari de canalització de la participació, de caràcter territorial, sectorial i permanent. Es configura doncs, com a mecanisme de consulta i participació en els assumptes locals, apropant l’administració als veïns i veïnes del poble.

El Consell de Poble facilita la creació d’espais de debat, discussió i reflexió entre els diferents agents locals, econòmics i culturals que hi participen, per tal de possibilitar la presa de decisions consensuades.

El Consell de Poble és un òrgan consultiu, d’elaboració de propostes i participació en la presa de decisions, on es poden plantejar les inquietuds que tenim com a poble. El Consell de Poble ens ha de permetre tant buscar com trobar solucions entre tots i totes que ens serveixin per millorar la convivència i la relació entre tots els veïns i les veïnes. Es tracta d’anar construint conjuntament un projecte de poble comú.

En els arxius adjunts podreu consultar el Reglament Municipal del Consell de Poble, i les actes de les reunions.

Darrera actualització: 08.06.2020 | 12:56
Darrera actualització: 08.06.2020 | 12:56