Portada > Actualitat > Notícies > Setmana Europea de la Mobilitat

Setmana Europea de la Mobilitat

17/09/2019

Del 16 al 22 de setembre se celebra a Catalunya la Setmana Europea de la Mobilitat que promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació.

Amb el lema ‘Camina amb nosaltres!’, la Setmana del 2019 ens anima a moure’ns de manera sostenible, saludable i segura: caminar o anar en bicicleta són activitats beneficioses no només per a la nostra salut i per al medi ambient, sinó també per la nostra butxaca!

Els objectius principals de la Setmana són els següents:

­          Estimular un comportament ciutadà, en relació amb l’ús del vehicle, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, en particular amb la protecció de la qualitat de l’aire, la prevenció d’accidents de trànsit, la reducció d’emissió de gasos que provoquen l’efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics.

­          Sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les seves diferents modalitats.

­          Impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.

­          Potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat.

­          Reflexionar sobre com afecta a la nostra salut l’ús excessiu del transport motoritzat. Per una banda, la contaminació atmosfèrica i la congestió que generen tenen un impacte negatiu sobre els sistemes respiratori i cardiovascular. Per una altra, propicien el sedentarisme i la inactivitat física.

20 anys celebrant la mobilitat sostenible
L’any 1999 es va celebrar per primer cop el Dia sense Cotxes, aleshores batejat com el Dia de l’Autoreflexió. Dos anys més tard, el 2001, atès el gran èxit de participació del Dia de l’Autoreflexió, es va decidir estendre el programa d’activitats a tota una setmana. Des del 2002, la Setmana de la Mobilitat Sostenible té abast europeu.

Setmana Europea de la Mobilitat a Sant Cugat Sesgarrigues

Al nostre municipi se celebra una mica més tard, en el marc de l’Eco Sant Cugat 2019, el cap de setmana del 28 i 29 de setembre.

Els actes seran:

Dissabte 28 de setembre           

A les 10h, PLOGGING PELS ENTORNS DEL MUNICIPI, amb sortida des de l’Era del Cafè.

Sortida pels camins que envolten el municipi. Mentre caminem, anirem recollint la brutícia que la gent llença, perquè el nostre entorn i els nostres camins no tenen la culpa de la mala educació d’alguns. Recomanem portar calçat còmode i guants.

Diumenge 29 de setembre

A les 9h, CAMINADA POPULAR. Des de la Plaça de l’Església. Organitzada per l’Ajuntament de Sant Cugat Sesgarrigues i guiada per l’excursionista penedesenc Toni Inglada. Amb la col·laboració de Mas Comtal. Es recomana portar calçat adequat per la muntanya, aigua i esmorzar. Hi haurà un petit refrigeri al finalitzar.

A les9.30h, BICICLETADA POPULAR VILAFRANCA – SANT CUGAT SESGARRIGUES. Sortida des de la Plaça de les Arts de Vilafranca. Organitzada pel CEP Centre Excursionista del Penedès i patrocinada per Fleca Fontanals. Apte per a tots els públics amb pica- pica pels participants a l’arribada.

 

cartell