Eco Sant Cugat

Divendres, 24 de setembre de 2021 de 19.00 h a 23.00 h

Torna l’Eco Sant Cugat

El cap de setmana del 24, 25 i 26 de setembre se celebrarà la 19a ECO SANT CUGAT, la fira mediambiental del Penedès.

→ A LES 19.20H,

ACTE INAUGURAL DE BENVINGUDA DE L’ECO SANT CUGAT.

→ A LES 19.30H,

CONFERÈNCIA “35 ANYS DE DEFENSA D’UN PENEDÈS VERD I SOSTENIBLE: LA LLUITA CONTINUA”.

 El Penedès, amb una identitat única, una vegueria i una denominació d’origen, amb una singularitat i una bellesa pròpia, amb una gran biodiversitat, els seus paisatges, la seva natura, fauna i flora. No acaba de fer-se independent d’aquells que la volen fer desaparèixer; que la volen al mig d’un mar de ciment de polígons buits entre dos metròpolis properes, Barcelona i Tarragona, que la volen destrossar amb més creixement de polígons logístics i zones residencials, amb una línia d’alta tensió sense sentit, amb un aire brut per la incineradora de residus de la cimentera dels Monjos, on no es garanteix el cabal ecològic dels nostres rius i rieres per una política centralitzadora de les depuradores… Hem sobreviscut 35 anys, no ens deixarem vèncer. Estimem la nostra terra. Fem aquest camí plegats per un futur sostenible i amb identitat pròpia per al Penedès. A càrrec de Núria Pérez Pérez i Jordi Asensi Gabriel, membres del col·lectiu ecologista Bosc Verd.

→ A LES 21.30H,

PISCOLABIS Km0. Amb la col·laboració de La Balança.

→ A LES 22H,

7a MAMA Km0 (MOSTRA AUDIOVISUAL DE MEDI AMBIENT DEL PENEDÈS).

Vergüenza (2020)

Dirigit i produït per Garazi Sánchez Ortun. Curtmetratge documental. Una visió de les profunditats de l’oceà i la seva riquesa que descriu la surfista i protagonista Garazi després d’una greu lesió. Una cerca constant de respostes sobre l’estat dels oceans en l’actualitat. Durada 23’

Qui pastura al camí de Marina (2021)

Recull de vivències per a un projecte documental, tràiler. Dirigit per Xavier Bayer Gonzàlez i Pep Puig Pareta. Les pastores i pastors que treballen a l’entorn d’aquest camí ramader són els protagonistes anònims d’un món proper, però desconegut. Rere una imatge bucòlica s’hi amaguen molts problemes, molts sentiments, vides intenses… Durada 20’. Comptarem amb la presència dels directors per poder crear un petit col·loqui al finalitzar.

Darrera actualització: 16.09.2021 | 09:33