Pont sobre la riera de Sant Marçal

Dimarts, 30 de gener de 2018 a les 00:00

Durant el mes de gener han començat les obres del Pont sobre la riera de St Marçal i arranjament dels accessos a Can Suriol que tant de temps hem estat esperant. El projecte ja s'havia realitzat a través d'una subvenció de Diputació fa 7 anys i finalment s'ha aconseguit la subvenció conjunta amb l'ajuntament d'Olèrdola per realitzar les obres

Les obres consten d'una ampliació del pont perquè el pont actual no pot absorbir el cabal de la riera en èpoques de pluja i l'aigua talla el pas dels veïns.

La població beneficiària de les obres correspon a la totalitat que utilitza aquest vial per accedir tant als seus habitatges com als camps de conreu. En concret dins aquest sector s'hi ubiquen les masies de Cal Rei Sec, granja Mata, Can Suriol Can Suriol de Baix, Cal Rei Gras i Can Grasses. Aquest camí també és un dels més transitats per accedir a la Font del Cuscó.

A principis de febrer s'adaptarà un pas alternatiu perquè els veïns puguin seguir fent el mateix camí durant els dos mesos i mig que duraran les obres.

El nou pont té una estructura de formigó amb un pas d'alçada 1,62m, deixant-se resguard de 0,50m fins la part inferior del tauler del pont.

Tenint en consideració que ha calgut augmentar l'alçada, es modifica la rasant del vial existent per tal d'adequar-la a la cota superior del pont i augmentant l'amplada del mateix a 4,5m, permetent així la col·locació de baranes de seguretat i el pas de la maquinària agrícola.

Darrera actualització: 07.03.2020 | 14:00