Campanya de recollida de joguines

Dilluns, 21 de novembre de 2022 a les 00:00

Aquest any, Sant Cugat Sesgarrigues participarà en la campanya “La joguina educativa”, a proposta d’unes veïnes del municipi i voluntàries de la Creu Roja.

Aquesta campanya està impulsada per Creu Roja Joventut, amb l’objectiu de que  a l’època més significativa (per a la nostre societat occidental) de la joguina durant l’any (al Nadal) cap infant es quedi sense rebre un joc o joguina.

La Campanya de joguines s’emmarca en el missatge recollit en l’article 31 de la Convenció dels Drets de l’Infant. Aquest article reflecteix que “el nen té dret a l’esplai, al joc i a participar en les activitats artístiques i culturals”. Per això s’ha escollit el lema “Els seus drets en joc”, fent ús d’un joc de paraules que ens permet cridar l’atenció sobre la vulneració d’un dels drets bàsics de la infància. La importància d’aquest enfocament porta a convertir aquest lema com a base de la Campanya, convertint-se així en la marca que Creu Roja Joventut vol imprimir en el projecte. 
Les joguines que es recullen i distribueixen són noves, no bèl·liques, no sexistes, sostenibles i que fomenten la cooperació entre els infants i les famílies.  
Aquest any fem la 30a edició de la Campanya de Joguines #ElsSeusDretsEnJoc. Durant tot aquest temps s’ha treballat per garantir any rere any el dret al joc de tots els infants. 
La recollida de joguines es farà a l’Ajuntament en horari d’atenció al públic, i també en les diferents activitats nadalenques que s’han organitzat: Taller de l’arbre de Nadal, Casa del Tió, visita de la Patgessa Reial Calima.
Col·labora amb la Campanya i que cap infant es quedi sense joguina!   

 

Darrera actualització: 21.11.2022 | 12:40