Campanya “M’agrada la copa”

Dimarts, 26 d'octubre de 2021 a les 00:00

L’Ajuntament ha posat en marxa la campanya “M’agrada la copa, em cuido a mi i al Medi Ambient”.

La campanya “M’agrada la copa, em cuido a mi i al Medi Ambient” vol conscienciar sobre els diversos beneficis en l’ús de la copa menstrual i alhora busca normalitzar la menstruació com a un procés saludable i lliure de tabús.

La finalitat és oferir eines que permetin una vivència més positiva de la menstruació, empoderar les persones menstruants a l’hora de prendre decisions en relació amb el propi cos i conscienciar del canvi que pot generar l’ús de la copa menstrual també, a escala mediambiental. Desestigmatitzar la menstruació d’atribucions com brutícia o malaltia és també un dels objectius de la campanya, que pretén que s’entengui com a indicador de salut.

A més a més, la campanya pretén:

 • Promoure una vivència més positiva de la menstruació entre les persones joves.
 • Prendre consciència sobre els beneficis que genera l’ús individual de la copa respecte a:
 • promoció de la salut sexual,
 • reducció de residus,
 • estalvi econòmic respecte altres productes.
 • Lluitar contra la pobresa menstrual.

Va adreçada a persones joves empadronades al municipi, nascudes entre l’1 de gener de 1996 i el 31 de desembre de 2006, per tant entre els 16 i els 25 anys. Totes elles han rebut un tríptic personalitzat per tal de poder anar a la farmàcia del poble a buscar gratuïtament una copa menstrual i rebre assessorament individualitzat. En el cas que alguna persona que forma part d’aquest col·lectiu no l’hagi rebut, es pot posar en contacte amb el tècnic de Joventut de l’Ajuntament per tal de resoldre-ho.

Aquesta campanya es complementa en localitzar els lavabos públics dels equipaments municipals on es pot netejar la copa menstrual de forma privada, a través d’un adhesiu identificatiu i d’un vídeo divulgatiu que trobareu a les xarxes de l’Ajuntament.

Des d’aquestes línies volem agrair, molt sincerament, les facilitats que ens han posat des de la Farmàcia Juvés per poder tirar endavant aquesta campanya que s’està portant a terme des de les regidories de Joventut, Salut i Medi Ambient.

LOCALITZACIÓ DELS LAVABOS PÚBLICS DELS EQUIPAMENTS MUNICIPALS ON ES POT NETEJAR LA COPA MENSTRUAL DE FORMA PRIVADA:

 1. Agrobotiga / La Gruta: C/ Nostra Senyora de Montserrat 3
 2. Zona Esportiva: C/ Rasa de l’Amell
 3. Centre Cívic: C/ Ponent
 4. El Cafè / Sala del Cafè: C/ Sant Antoni 36
 5. Ajuntament de Sant Cugat Sesgarrigues: C/ Sant Antoni 31

Hi trobaràs aquest distintiu:

Darrera actualització: 17.11.2021 | 12:25