Gràcies a l’administració electrònica, l’Ajuntament ha estalviat quasi 50 euros per habitant

Dimarts, 16 de gener de 2018 a les 00:00

Segons l’estudi del Consorci d’Administració oberta de Catalunya (AOC), l’Ajuntament de Sant Cugat Sesgarrigues és el consistori que més estalvi ha aconseguit per habitant de l’Alt Penedès. Durant els darrers anys, amb l’entrada de l’era d’Internet, les Administracions públiques han experimentat una evolució extraordinària, basada en el desenvolupament de la innovació tecnològica, en la reorganització administrativa i en la millora contínua dels serveis públics.

L’Administració electrònica és el model d’administració pública basada en l’ús de les tecnologies de la informació i la comunicació. La seva implementació té com objectiu millorar l’eficiència interna, les relacions interadministratives i les relacions de l’Administració amb les persones, les empreses i les organitzacions.

L’Administració electrònica permet, per tant, que els serveis que ofereix l’Administració a la ciutadania es prestin d’una manera més eficaç, ràpida i eficient; facilita l’acostament als ciutadans, multiplica els canals pels quals els ciutadans s’hi poden relacionar i en simplifica les relacions. I a més, s’aconsegueix un estalvi econòmic important. Així ho demostra l’estudi realitzat pel Consorci d’Administració Oberta de Catalunya, en el que posa de manifest l’estat de l’Administració electrònica a l’Alt Penedès. En aquest sentit, l’Ajuntament de Sant Cugat Sesgarrigues ha aconseguit, des de la implementació d’aquests serveis, un estalvi de 47,22 euros per habitantsituant-se així en l’Ajuntament que més estalvi ha aconseguit, sent la mitja total de la comarca de l’Alt Penedès de 10,27 euros.

Segons l’alcaldessa, Montse Albet i Noya, “ens sentim molt orgullosos dels esforços que estem realitzant des del Consistori i el personal municipal, ja que a través de les noves tecnologies aconseguim un doble objectiu: que els nostres ciutadans i ciutadanes puguin realitzar les seves gestions d’una forma còmode i àgil i, per altra banda, aconseguim un estalvi considerable, ja que el cost de la transacció és molt més baix”. Segons aquest estudi, l’estalvi total d’aquest ajuntament és de 45.996 euros, sent el total de la comarca de 1.090.613 euros.

Darrera actualització: 07.03.2020 | 14:00