Inauguració de l'itinerari de vianants

Dilluns, 5 de març de 2018 a les 00:00

Sant Cugat Sesgarrigues el diumenge 4 de març ha inaugurat l’itinerari de vianants que la Diputació de Barcelona ha finançat i construït per a connectar el nucli urbà del poble amb els barris de Puigsigró i Cases Roges, a fi de millorar la seguretat en la circulació de vianants i ciclistes entre tots dos punts. La inauguració l’ha fet el Diputat d’Infraestructures viaries i mobilitat, Sr. Jordi Fàbrega, juntament amb l'alcaldessa Montse Albet, que ha manifestat que aquesta actuació ha estat llargament reivindicada pel municipi

L’Alcaldessa, Montse Albet, ha agraït a la Diputació de Barcelona el suport que sempre ha donat al municipi del que l’itinerari de vianants n’és un bon exemple. A més de la seguretat als vianants, aquesta obra dignifica l’entrada del municipi , i queda molt ben integrada en l’entorn rural i el paisatge de les vinyes del Penedès. També incorpora la parada de bus amb una marquesina molt utilitzada pel transport escolar dels joves quan van a l’Institut a Vilafranca. Aquesta actuació es complementa amb l’habilitació d’una zona d’aparcament per autocaravanes, que és una propera  actuació conjunta de promoció turística amb el Consell Comarcal de l’Alt Penedès i l’Ajuntament de Sant Cugat Sesgarrigues.

Amb una inversió de 157.000 €, el camí de vianants s’ha construït al costat de la carretera BV-2429 i té una amplada variable segons els trams amb un mínim de 2.20m i un màxim de 3.05m. Aquest carril està construït amb un paviment de formigó i una barrera de seguretat en la major part del tramat per tal de dotar de major protecció a vianants i de manera que puguin realitzar aquest desplaçament en condicions de seguretat. Un aspecte, el de la seguretat vial, que Jordi Fàbrega ha assegurat que és el principal objectiu de totes les actuacions que s'impulsen des del seu departament.

Per acabar la celebració han actuat la colla de gegants de Sant Cugat, Els Titots, acompanyats dels grallers Pica-Soques. i la colla infantil dels diables Sexes Foc, seguit d’un aperitiu popular.

Darrera actualització: 11.06.2020 | 13:34

Imatges