Iniciem un cicle de xerrades per promocionar l’alimentació saludable

Divendres, 2 d'octubre de 2020 a les 00:00

Aquesta tardor es realitzaran a Sant Cugat Sesgarrigues una sèrie de xerrades per promocionar l’alimentació saludable, totes elles a càrrec de l’Ester Milà, veïna del municipi i dietista-nutricionista col·legiada núm. 852.

Les xerrades seran les següents:

Dilluns 5 d'octubre, a les 19 h:

 • Sabem quins aliments comprem? Aprenem a llegir etiquetes
  • Una alimentació saludable i equilibrada hauria d’estar basada en aliments “reals” (fruita, verdura, llegum, cereals...). Però, per tal de tenir una mica de rebost, moltes vegades comprem aliments envasats o processats. En aquest taller aprendrem a llegir etiquetes i a interpretar-les. Al final, gran part de la nostra alimentació depèn de la disponibilitat d’aliments que tenim a casa i, per tant, de les eleccions que fem al comprar.

Dijous 15 d'octubre, a les 17 h:

 • Alimentació infantil saludable per infants d’entre 1 i 3 anys
  • Una nutrició adequada els primers 1.000 dies de vida, període que comprèn des de l’embaràs fins els dos anys, és un període d’or. Els pares podem incidir en aquest període d’una manera molt important així que el considerem un període d’or per establir una alimentació familiar saludable. En aquest taller parlarem amb detall de com fer una introducció d’aliments d’una manera respectuosa i com fer el traspàs cap a l’alimentació familiar.

Dimecres 21 d'octubre a les 18.30 h:

 • Coaching nutricional (constarà de 5 sessions, grup tancat, preu 10€ tot el curs)
  • La resta de sessions seran: 28 d’octubre, 4, 11 i 18 de novembre
  • Vols menjar més saludable i no saps per on començar? Et falta coneixement o eines per portar a terme aquest canvi? El coaching nutricional permet aconseguir canvis en l’alimentació de les persones treballant més enllà dels aliments i d’un pla nutricional, tractant diversos aspectes que per algun motiu interfereixen en l’alimentació. Es pretén que la persona sigui la protagonista i prengui consciència del que vol i el que necessita per aconseguir-ho, i que el grup acabi sent un suport i una motivació per trobar les solucions als possibles inconvenients per seguir una alimentació saludable.
  • A cada sessió es tractaran diversos temes, sempre relacionats amb alimentació i salut. Compra saludable, organització de la setmana, confecció de menús, etiquetatge, composició corporal, entre d’altres. A més, es reserva un sessió per resoldre les inquietuds dels i les participants. Es lliurarà material i es donaran eines per tal de fer un seguiment personalitzat i continuar-lo des de casa.

Divendres 13 de novembre a les 17 h:

 • Alimentació infantil saludable per infants a partir de 3 anys
  • L’alimentació dels nens a partir dels 3 anys, hauria de ser a grans trets com l’alimentació saludable per un adult però lògicament en menor quantitat. Parlarem en detall de com planificar un menú setmanal saludable per tota la família, per tal de que després sigui fàcil d’adaptar a totes les cases i gustos

Dimarts 24 de novembre a les 18.30 h:

 • Batch cooking i cuina de tupper, com planificar la setmana amb un dia a la cuina
  • Organitzarem un menú setmanal saludable, equilibrat i econòmic de manera que es pugui cuinar en poc temps i deixar-lo preparat per tota la setmana. La planificació és la clau de l’èxit: saber què comprar, què volem elaborar i com aprofitar els recursos a la cuina.

Les activitats son gratuïtes (excepte les del Coaching Nutricional) i cal inscripció prèvia per controlar l’aforament i assegurar distància interpersonal. Per aquest motiu, les places seran limitades.

Podeu inscriure’s a les sessions a través d’aquest correu: paretaao@santcugatsesgarrigues.cat

Darrera actualització: 30.10.2020 | 12:33