Nou espai al cementiri dedicat al Dol Perinatal

Dijous, 14 de juliol de 2022 a les 00:00

Des de l’Ajuntament es vol promoure un espai per al dol perinatal, gestacional i neonatal al cementiri del nostre poble.

Aquest nou espai al cementiri vol ser una mostra de suport i reconeixement a les famílies que han patit una pèrdua perinatal.

Es consideren morts gestacionals, perinatals i neonatals les pèrdues que es donen durant l’embaràs o en el moment al voltant del naixement. És a dir, pèrdues durant la gestació, ja sigui en les primeres setmanes d’embaràs, o bé en gestacions a partir de les 28 setmanes (considerades morts fetals tardanes), durant el naixement, o les morts dels nounats fins als 28 dies de vida.

Aquest espai es pot crear gràcies a donar resposta a la moció aprovada per unanimitat al Ple del 27 de juliol de 2021. Una vegada aprovada la moció es va dotar d’una partida pressupostària de 1.000 € en els pressupostos municipals per a l’any 2022 aprovats el passat mes de març.

Per tal de poder fer realitat aquest espai, des de la Regidoria de Participació Ciutadana, volem obrir un procés participatiu per a totes aquelles persones que vulguin presentar propostes per adequar l’espai. Les propostes es recolliran al llarg d’aquest mes de juliol i es podran fer arribar a l’Ajuntament a través del formulari adjunt a l’OAC (Oficina d’Atenció a la Ciutadania). De les propostes que es recullin, es treballaran i se’n triarà la més viable per tal que el proper mes d’octubre es pugui convertir en una realitat.

Darrera actualització: 14.07.2022 | 09:37