Projecte Penedès 360º

Divendres, 6 de març de 2020 a les 00:00

L’Ajuntament de Sant Cugat Sesgarrigues celebra la primera reunió de treball amb el Consell Comarcal de l’Alt Penedès (CCAP) i amb els ajuntaments inclosos dins l’ajut FEDER, amb el Projecte Penedès 360º.

El dijous 16 de març es va celebrar la primera reunió de treball amb alcaldes i tècnics municipals després de l’aprovació de l’ajut del programa FEDER 2014-2020 eixos 4 i 6 de la Unió Europea al CCAP i després de l’acceptació formal de l’ajut per part del plenari de l’ens comarcal.

El fet que el projecte presentat pel CCAP s’hagi elaborat en estreta col·laboració amb 14 ajuntaments de l’Alt Penedès, ha estat entès per la Unió Europea com una aposta conjunta del territori, per la qual cosa ha rebut la màxima subvenció dels fons FEDER; 1.087.932 €, el 100% de la quantitat sol·licitada, equivalent al 50% del pressupost total del projecte.

L’Ajuntament de Sant Cugat participa en el projecte amb l’actuació valorada en 89.890€ i que suposa la Millora de l’equipament El Forn, de Sant Cugat Sesgarrigues, i la seva conversió en un espai museístic centrat en la història del sindicat agrícola. L’edifici acull una exposició d’objectes vinculats a l’activitat agrícola i la vida rural recollits per col·leccionistes locals des dels anys 60 dels segle XX. Es durà a terme una actuació de museïtzació basada en una nova ordenació temàtica i un nou plantejament expositiu i conceptual que convertirà aquest equipament en el primer de Catalunya d’aquestes característiques.

En aquesta primera reunió es van donar les directrius a seguir per part dels ajuntaments al llarg dels quatre anys que està previst que duri l’execució del projecte: des dels encàrrecs dels projectes d’obra, les licitacions, la direcció de les obres, pagaments i la comunicació.

Els ajuntaments que participen en aquest projecte són: Avinyonet del Penedès, Castellví de la Marca, la Granada, Font-rubí, Mediona, Olèrdola, Olesa de Bonesvalls, Sant Cugat Sesgarrigues, Sant Martí Sarroca, Sant Pere de Riudebitlles, Sant Quintí de Mediona, Sant Sadurní d’Anoia, Santa Margarida i els Monjos, Subirats, Torrelavit i Vilobí del Penedès.

Tots els alcaldes i alcaldesses van ratificar els compromisos adquirits vers el Consell Comarcal abans de la sol·licitud de l’ajut FEDER i vers el projecte de promoció turística Penedès 360º. Donat que és molt complex tramitar i rebre ajuts FEDER, tothom va mostrar la seva satisfacció per haver aconseguit per als seus municipis uns recursos que no haurien aconseguit si el projecte no hagués tingut un lideratge i un abast comarcals.

Darrera actualització: 07.03.2020 | 13:17