Sant Cugat Sesgarrigues rebrà més de 37.000 euros de fons europeus per potenciar el turisme

Dimarts, 21 de novembre de 2017 a les 00:00

Es museïtzarà l’equipament de El Forn-Exposició Rural, que es centrarà en la història del sindicat agrícola. Sant Cugat Sesgarrigues és un dels 14 municipis en què es faran actuacions en el marc del projecte Penedès 360º elaborat pel Consell Comarcal de l’Alt Penedès. Aquest projecte ha estat seleccionat pel Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge com un dels subvencionables a la convocatòria FEDER eix 6.

Els ajuts FEDER formen part dels fons estructurals de la Unió Europea i la selecció d’aquest projecte permetrà una inversió a la comarca de 2.175.863,92 euros amb actuacions a 14 municipis, cosa que suposarà un impacte determinant sobre la recuperació i valorització del patrimoni cultural, històric i natural, i permetrà una diversificació i un impuls considerable a l’oferta turística de l’Alt Penedès.

En aquest marc Sant Cugat Sesgarrigues planteja millorar l’equipament “El Forn – Exposició Rural” i la seva conversió en un espai museístic centrat en la història del sindicat agrícola. La intenció és fer museïtzació basada en una nova ordenació temàtica i un nou plantejament expositiu i conceptual que tot respectant el caràcter rural del museu de Sant Cugat Sesgarrigues, sigui capaç de singularitzar-lo. Per aquest motiu es considera que els fils conductors del museu han de ser l’origen de l’edifici i el nom que el distingeix en l’actualitat: el Sindicat Agrícola i el forn de pa.

L’obra està pressupostada en 74.290 euros i el fons FEDER n’aportarà 37.145. Com en el conjunt del projecte, les actuacions es faran entre l’any 2017 i 2019 principalment, i quedaran totes enllestides abans del 31 de desembre del 2020.

L’actuació de Sant Cugat Sesgarrigues s’inclou en l’estratègia Penedès 360º, un producte turístic del Consorci de Promoció turística de l’Alt Penedès que gira entorn del turisme actiu, sostenible i cultural i que es basa en tres rutes circulars de mountain bike, slow bike i trekking. Al llarg del seu recorregut s’ofereixen recursos turístics naturals i culturals, que fan del destí enoturístic clàssic un producte més complet, competitiu, de qualitat i sobretot sostenible.

Darrera actualització: 07.03.2020 | 14:01