Consell d'Infants Municipal

El CONSELL DELS INFANTS és un projecte de participació infantil l'objectiu general del qual és generar un espai on els infants puguin dir la seva i realitzar les seves propostes sobre aspectes que tenen que veure amb el municipi i el seu entorn.

Fomentar la participació dels infants en els afers de la ciutat i promocionar els drets de la infància, fent una ciutat també a la mida dels infants.

Aquest Consell estarà format per nens i nenes d’entre 10 i 12 anys, i el seu funcionament es basarà en realitzar reunions ordinàries un cop al mes, fora de l’horari escolar, i portar a terme les diferents activitats que es derivin d’aquestes reunions, coordinades per una dinamitzadora.

Aquestes reunions ordinàries es faran els dimarts en horari de 16:30 a 18:30 h a la Sala de Plens de l’Ajuntament.

El lloc de la reunió pot canviar depenent de les noves mesures contra la COVID-19, dictades pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

5a Sessió del Consell d'Infants

El passat dimecres 18 de maig es va realitzar la reunió mensual del Consell d'Infants. Els Consellers/es van poder continuar amb la feina iniciada el mes passat, quan es va començar a organitzar el projecte d'enguany: organitzar unes colònies a l'estiu per a tots els nens i nenes de 5è i 6è del municipi.

Ja han triat les dates, el lloc, les activitats, etc., i ara cal fer la reserva formal del lloc triat: un càmping a Tamarit (si resulta massa car, es miraran altres opcions). Els dies triats són 30 agost-1 setembre de 2021.

Els infants del Consell estan preparant manualitats per vendre i aconseguir diners per les colònies. Ja tenen preparada la llista del material necessari, i la propera reunió de treball es començarà la producció. També caldrà acabar de dissenyar els cartells de difusió, repartir les activitats i els horaris, gestionar les inscripcions, etc.

La propera sessió de treball, oberta a tota la ciutadania de 10 a 12 anys de Sant Cugat Sesgarrigues, serà l'1 de juny, de 16.30h a 18.30h.

 

4a sessió del Consell d'Infants Municipal

El passat dimarts 20 d'abril el Consell d'Infants de Sant Cugat Sesgarrigues va celebrar la seva reunió mensual ordinària. Durant la sessió es va començar a treballar el projecte triat per aquest curs: organitzar unes colònies. Per fer-ho, es va proposar als infants una dinàmica de treball que consisteix en fer una metàfora amb un viatge en avió: calia organitzar els recursos disponibles com ara els materials (equipatge), els passatgers (participants), la tripulació (aquells que ajuden a tirar endavant el projecte), el passaport (els permisos), la cartera (el finançament), etc. 

D'altra banda, informar que el Consell d'Infants ha decidit instaurar una sessió de treball extra mensual, per tal d'avançar en les tasques pactades a les sessions ordinàries. Aquestes sessions de treball seran obertes a tots els infants de 10 a 12 anys residents a Sant Cugat Sesgarrigues, i els propis Consellers i Conselleres seran les encarregades de difondre aquestes sessions i convidar-hi a tothom. L'espai de debat i decisió continua sent el Consell d'Infants. La propera sessió de treball està prevista pel 4 de maig.

3a Sessió del Consell d'Infants

El passat 16 de març va tenir lloc la reunió mensual del Consell d'Infants de Sant Cugat Sesgarrigues. La sessió es va desenvolupar al Centre Cívic. Es van fer dinàmiques de cohesió i treball en equip, i també es va facilitar un espai d'expressió per a que els Consellers/es poguessin transmetre les seves sensacions sobre el funcionament del Consell. Es van fer algunes propostes per millorar-ne el funcionament, com millorar la comunicació entre les reunions, o mirar d'estar més atents durant les estones de feina a les reunions. Pel que fa als acords, es va decidir que l'acció proposada més interessant era la de Organitzar unes colònies obertes a tots els infants de Sant Cugat Sesgarrigues. La propera reunió està prevista pel 20 d'abril, i s'intentarà començar a concretar com es pot dur a terme aquest projecte.

2a Sessió del Consell d'Infants

El passat dimarts 16 de febrer va tenir lloc la segona reunió del Consell d'Infants de Sant Cugat Sesgarrigues, a l'escola Les Vinyes. Van assistir la majoria de representants dels infants del municipi, i es va estar debatent sobre els temes que els afecten directament. Es van proposar accions com millorar els parcs del municipi, posant més instal·lacions més modernes i aptes per una franja d'edat més gran. També reclamen més espais de lleure i de trobada, així com una oferta d'activitats més variada. Pel que fa a urbanisme, els preocupa l'estat d'algunes edificacions abandonades i la manca d'il·luminació, millores en la decoració nadalenca i ampliació de la cobertura WiFi. Altres propostes que van sorgir: poder sortir de l'escola a l'hora del pati, creació de mercat setmana de producte de proximitat, plantar arbres fruiters al carrer, posar nom a la pista esportiva, etc. De cara a la propera reunió es mirarà de prioritzar aquestes accions i començar a treballar en la seva execució.

Darrera actualització: 24.05.2021 | 13:57
Darrera actualització: 24.05.2021 | 13:57