Conveni amb la Sala de Lectura Antoni Margarit

Dimarts, 3 d'abril de 2018 a les 00:00

El més de març l’Ajuntament i la Sala de Lectura Antoni Margarit van signar una ampliació del conveni de cooperació per fer funcions de Sala Oberta d’Estudi, augmentant l’horari d’obertura, incloent els nous recursos informàtics i regulant l’aportació econòmica municipal per aquesta funció.

La Sala de lectura Antoni Margarit és una entitat privada sense ànim de lucre que té per objectiu promoure tota mena d'activitats relacionades amb la promoció de la cultura i la història del nostre país, promoure la investigació i la difusió dels aspectes històrics de la nostre municipi, comarca i país, afavorir el desenvolupament cultural de Sant Cugat Sesgarrigues, mantenir un servei públic de lectura, consulta i préstec de llibres, oferir un espai d’estudi als escolars i crear un espai per a la lectura infantil.

L’Ajuntament en el conveni inicial es compromet  a la cessió d’ús del local al Centre Cívic i del mobiliari per a la seva utilització de manera continuada i estable i al manteniment de l’espai de la Sala de lectura. L’ampliació del conveni actual inclou la regulació del servei de Reforç Escolar a infants de primària i de secundària, la cessió de l’equipament  informàtic de quatre ordinadors i una impressora amb la finalitat d’oferir mitjans materials per dur a terme les activitats i per convertir aquest equipament en una Sala Oberta d’Estudi.

És en aquesta línia de treball hi conflueixen les estratègies d’ambdues institucions. Interessa a ambdues parts que la Sala Oberta d’Estudi estigui oberta al públic per promoure la cultura i optimitzar els mitjans materials que hi ha instal·lat l’Ajuntament i el valuós fons bibliogràfic que l’Associació hi ha anat recopilant, vigilat i conduït per personal format, que permeti disposar al municipi d’un equipament en el qual es pugui fomentar i practicar la lectura i l’estudi, realitzar la consulta i ús del fons bibliogràfic i/o utilitzar els recursos informàtics, entre d’altres.

El Conveni de cooperació compta amb un pressupost anual de 4.175,67€ i permetrà:

  • Ampliar l’activitat setmanal obrint  3 dies a la ciutadania;  els dilluns, dimecres i divendres de 16:30hs a 19hs.
  • Optimitzar l’equipament informàtic i material bibliogràfic  per recolzar la tasca d’obertura a la ciutadania de l’equipament i per a l’impuls de noves activitats.
  • Oferir un espai de Sala d’estudi a la ciutadania en edat escolar o que estigui estudiant.
  • Contractar una persona que s’encarregui de la vigilància, seguiment i conducció de l’activitat.
Darrera actualització: 07.03.2020 | 13:59