Espai jove

Benvingudes i benvinguts a la web de l’Espai Jove de Sant Cugat Sesgarrigues. En aquest espai podeu trobar informació sobre les diferents activitats, cursos i programes que realitzem des de la Regidoria de Joventut.

Les nostres principals línies de treball pretenen garantir l'emancipació dels i les joves des de tots els punts de vista. Oferim assessorament juvenil telemàtic o presencial a persones joves en els àmbits del treball, formació acadèmica, cursos i tallers, mobilitat europea, turisme, associacionisme i participació, salut, oci i cultura, habitatge, esport...

Demana cita prèvia i t’atendrem amb molt de gust.

Resol els teus dubtes amb l'atenció personal i especialitzada que necessites. Servei gratuït i confidencial.

Activitat Jove: Sortida a Port Aventura!!

Junt amb diferents municipis de la comarcal, organitzem una sortida jove a Port Aventura pel proper diumenge 7 de novembre. Les persones empadronades al municipi poden apuntar-se des del 25 al 29 d’octubre!!

Formular d’inscripció https://forms.gle/g9Lo3uakfGfKzf5G6

Es considerarà vàlida la inscripció un cop s’hagi fet el pagament, via transferència bancària o amb targeta a l’ajuntament

Activitat Jove: descens per la Riera de Carme

El proper dissabte 12 de juny anirem, juntament amb altres municipis de la comarca, a fer barranquisme. Serà un descens per l’espai natural de la Riera de Carme. Es tracta d’un barranc curt, però amb divertits salts, tobogans i algun ràpel. Per a persones joves nascudes entre el 2008 i el 2004 (preu: 35€).

Inscripcions a: https://forms.gle/cxv3dUVBfejNzBw56

Casal de Joves 2021 a Sant Cugat Sesgarrigues

Aquest estiu es tornarà a celebrar un Casal de Joves al municipi. Serà des del dilluns 28 de juny fins el divendres 30 de juliol de 2021.

Estarà destinat a joves que hagin fet de 1r a 4t d‘ESO, i es realitzarà entre el centre cívic i la zona esportiva.

Podeu veure tota la informació a la web de l’ajuntament: https://www.santcugatsesgarrigues.cat/actualitat/noticies/casal-destiu-i-casal-de-joves-a-sant-cugat-sesgarrigues.html

També podeu descarregar-vos el tríptic amb tota la informació: https://www.santcugatsesgarrigues.cat/media/repository/Triptic_Estiu_Jove_2021.pdf

I la setmana del 19 al 23 de juliol es farà una sortida jove al Port del Compte.

Com a novetat, aquest any totes les inscripcions es faran online.

Pressupostos participatius Joves

Des de la Regidoria de Joventut us proposem als i les joves de Sant Cugat Sesgarrigues dur  a terme l'experiència de la participació directa i posem a la vostra disposició una partida de 1.000€ perquè pugueu presentar les vostres propostes d’activitat o d’inversió.

Els pressupostos participatius joves són un mecanisme de democràcia participativa que pretén ser un exercici de responsabilitat col·lectiva, transparència municipal i amb vocació de treball comunitari. Tot amb l’objectiu que els i les joves sigueu el veritable motor i protagonistes de les polítiques de joventut del municipi, ja que podreu responsabilitzar-vos en la gestió dels diners públics, liderar i organitzar accions, o posar en valor les vostres propostes i iniciatives.

Com ho farem?

Des de la Regidoria de Joventut volem elaborar cada any un pressupost (que surt de la partida assignada a Joventut dels pressupostos municipals) en el qual els i les joves del municipi pugueu dir la vostra, de manera activa. Han de ser propostes tècnicament viables i que s’adaptin al pressupost (1.000€).

Per tant, si teniu entre 12 i 18 anys, podeu presentar les vostres propostes d’activitats o d’inversió (adquisició d’alguna cosa pel poble, per l’Espai Jove...) i entre totes les propostes farem una assemblea jove on s’escollirà l’opció que es durà a terme.

Descarregueu-vos la butlleta, ompliu-la i presenteu la vostra proposta!! Això us permetrà ser els i les protagonistes i alhora responsables de les activitats juvenils que es fan al municipi.

Drogues, la guia que agrairàs al dia següent

Des del Consell de la Joventut de Barcelona ens ofereixen aquesta guia dirigida a adolescents amb l’assessorament d’Energy Control.

De drogues n’hi ha moltes i provoquen efectes molt diversos. Si t’ha passat pel cap consumir-ne alguna, o si tan sols tens curiositat per saber millor de què va tot això, aquesta guia et pot servir per resoldre alguns dubtes.

Com ens afecten l’alcohol, el tabac i altres drogues, les diferents addiccions que se’n deriven, quins poden ser els senyals d’alarma, com reaccionar i prevenir i els recursos als quals pots recórrer si tu o algú del teu voltant es troba amb aquest problema.

Descarregueu-vos la versió en pdf de "Drogues, la guia que agrairàs al dia següent".

“Guia Joves i Habitatge”, mesures urgents en habitatge per la COVID-19

A causa de la pandèmia de la COVID-19 s’han aprovat unes mesures per atendre les dificultats que pugueu tenir els i les joves (també per a la ciutadania en general) en el manteniment i el pagament de l’habitatge derivades d’aquesta situació.

Aquestes mesures van adreçades a les persones i famílies que viviu en un habitatge de propietat i que teniu una hipoteca, i també a aquelles que viviu en un habitatge de lloguer.

En aquest document hi trobareu algunes preguntes i respostes que us poden ajudar a beneficiar-vos d’aquestes mesures.

Descarregueu-vos la versió en pdf de la “Guia Joves i Habitatge”.

Nou compte Instagram

Estrenem nou compte d’Instagram: EspaiJoveStCugatSesgarrigues

Seguiu-nos per estar assabentats/ades de les activitats i recursos que s’ofereixen!

Estrenem nova imatge de l’Espai Jove de Sant Cugat Sesgarrigues

Us presentem la nova imatge corporativa d'Espai Jove, més juvenil, atractiva, fresca i moderna.

Ambientem el local de l’Espai Jove situat al Centre Cívic

Estem preparant un espai que volem que sigui el motor des d'on la regidoria de joventut impulsi les polítiques, activitats o cursos adreçats als i les joves. I també un espai de trobada per a persones joves, entitats o grups que vulguin implicar-se i desenvolupar projectes. Si tens una idea, serà benvinguda!!

Tenim moltes ganes de fer coses, però degut a la situació epidemiològica que estem vivint, de moment l’Espai Jove ha d’estar tancat.

Esperem trobar-nos ben aviat!

Darrera actualització: 25.10.2021 | 10:49
Darrera actualització: 25.10.2021 | 10:49