Espai jove

Benvingudes i benvinguts a la web de l’Espai Jove de Sant Cugat Sesgarrigues. En aquest espai podeu trobar informació sobre les diferents activitats, cursos i programes que realitzem des de la Regidoria de Joventut.

Les nostres principals línies de treball pretenen garantir l'emancipació dels i les joves des de tots els punts de vista. Oferim assessorament juvenil telemàtic o presencial a persones joves en els àmbits del treball, formació acadèmica, cursos i tallers, mobilitat europea, turisme, associacionisme i participació, salut, oci i cultura, habitatge, esport...

El dinamitzador de joventut, Carles José, atendrà les vostres demandes i consultes a l'Espai jove del Centre Cívic les tardes de dimecres de 16h a 20h i els dissabtes de 16h a 19.

Per a qualsevol qüestió podeu contactar amb nosaltres a:

  • Tècnic de joventut: Tel. 938 970 103 ext. 5 / 616 405 218 a/e: paretaao@santcugatsesgarrigues.cat
  • Dinamitzador de joventut: Tel. o WhatsApp 627 63 00 29 a/e: espaijove.stcugat.s@gmail.com

Resol els teus dubtes amb l'atenció personal i especialitzada que necessites. Servei gratuït i confidencial.

Nou canal de WhatsApp d’activitats per a persones joves a Sant Cugat Sesgarrigues

L’Espai Jove de Sant Cugat Sesgarrigues activa un nou canal d’informació a través de WhatsApp per agilitzar la comunicació amb la població jove.

Vols donar-te d’alta? Si t’interessa rebre informació sobre les diferents activitats, cursos i programes que realitzem des de la Regidoria de Joventut al teu mòbil, només has d’accedir a l’enllaç https://whatsapp.com/channel/0029VaFDwvH5vKAIkrEfL13U i clicar al botó “Seguir”.

Cal remarcar que en cap moment t’afegirem a un grup de WhatsApp i que ningú tindrà accés al teu número de telèfon, el teu nom ni la teva foto de perfil. Es tracta d’un canal unidireccional i no permet interactuar entre els seus membres ni serveix per contactar directament amb l’Ajuntament, ja que és de caràcter informatiu.

Pressupostos participatius joves 2023

Els pressupostos participatius joves són una forma de decidir, entre totes les persones joves d'entre 12 i 18 anys empadronades a Sant Cugat Sesgarrigues, com s'utilitzarà una aprt de la partida del pressupost municipal. Per aquest any 2023 posem a la vostra disposicio una partida de 1000€.

Podeu presentar  les vostres propostes d’activitat o d’inversió fins el dia 20 de juliol de 2023 a través de la Plataforma Participa 311

Només cal que accediu a la plataforma, us demanarà que us registreu, i empleneu el formulari de "Nova proposta".

Podeu trobar més informació clicant aquí.

Torna l'esquiada jove

Des de la Regidoria de Joventut, i amb la col•laboració de quatre ajuntaments més de la comarca, hem organitzat una sortida a la neu pels propers 4 i 5 de març de 2023 a la Masella, per joves menors de 18 anys (nascuts del 2005 al 2010, inclòs) del municipi.

👉🏽 Període d’ inscripcions: 
 🟢Des del 9 de gener al 20 de gener per joves dels municipis organitzadors (places limitades!)

🟠 Si hi ha places disponibles s'obriran inscripcions per joves d'altres municipis del 23 al 27 de gener.

🔗 Link: https://tr.ee/WLU1sMbBP8

ENQUESTA ALS I LES JOVES PER ELABORAR EL PLA LOCAL DE JOVENTUT PELS ANYS 2022-2025

Des de la Regidoria de Joventut estem elaborant el Pla Local de Joventut pels propers quatre anys. Aquest nou Pla Local 2022-25 serà el document marc on s’establiran les línies d’actuació en matèria de Joventut que es desenvoluparan a Sant Cugat Sesgarrigues.

La teva opinió és molt important! Pots omplir l’enquesta anònimament a través d’aquest enllaç: https://forms.gle/L4D9ZHhDnTMTugGq9

Podeu fer-ho fins el 31 de juliol. Moltes gràcies per la teva col·laboració!!

Pressupostos participatius Joves 2022

Un any més, us proposem als i les joves de Sant Cugat dur  a terme l'experiència de la participació directa i us posem a la vostra disposició una partida de 1.000 € perquè pugueu presentar les vostres propostes d’activitat o d’inversió.

Si teniu entre 12 i 18 anys presenteu les vostres propostes a l’enllaç Plataforma Participa 311 fins el 30 de juny de 2022!

Podeu trobar més informació a: clicant aquí.

Servei de WhatsApp per a Joves

L'Ajuntament de Sant Cugat Sesgarrigues ha activat el servei de missatgeria de WhatsApp a través del qual es difondran missatges puntuals sobre temes d'interès per als joves del municipi d’entre 14 i 35 anys.

El servei serà unidireccional i les persones usuàries no podran interactuar entre elles ja que no es tracta d'un xat sinó d'un grup de difusió de missatges.

Per activar el servei heu de:

1.- Omplir el formulari online que s’ha creat: https://forms.gle/pScPpkyXUGNpoCD26

2.- Afegir el número de l'Ajuntament al vostre llistat de contactes: 616 40 52 18

En poques hores entrareu a formar part de la base de dades d'aquest grup de difusió. I per deixar de rebre les informacions només heu d’enviar un missatge demanat donar-vos de baixa.

Quin tipus de missatge s’enviarà?

Es difondran activitats, tallers o esdeveniments puntuals destinats a joves, s’enviarà informació sobre formació acadèmica o no reglada, sobre salut, feina, habitatge, etc.

En definitiva, a través d’aquest canal us podreu mantenir informats de tot el que passa a Sant Cugat Sesgarrigues en referència als joves.

És molt important que guardeu el número de contacte a l’agenda del telèfon. En cas contrari, no rebreu els missatges de la llista de difusió.

Esquiada Jove 2022

Des de la Regidoria de Joventut, i amb la col·laboració amb altres ajuntaments de la comarca, s’està preparant una nova sortida a la neu pels propers 5 i 6 de març de 2022.

Aquesta sortida va adreçada a joves menors de 18 anys, i l’objectiu principal és poder esquiar o fer snow a pistes, tot gaudint de l’esquí d’una manera segura, sana i divertida.

Ens allotjarem a l’alberg Abrigall, a peu de pistes de la Masella (La Cerdanya), i la sortida inclou els forfaits dels dos dies, l’assegurança, lloguer de material, l’allotjament amb pensió complerta i el transport. També hi ha l’opció de fer classes per seguir progressant, sigui quin sigui el nivell de cadascú.

Podeu fer les inscripcions en aquest enllaç: https://forms.gle/1oz6JCkb9bDsQ3aV8

I el període d’inscripcions és des del 31 de gener al 9 de febrer.

Si teniu qualsevol dubte, podeu contactar al telèfon de l’Ajuntament 93 897 01 03 (ext.5), al mòbil 616 40 52 18 o al correu electrònic scs.dinamitzacio@santcugatsesgarrigues.cat

Nous projectes d’inserció sociolaboral adreçats a persones joves entre 16 i 29 anys

Des del Departament d’Acció Social i Educativa de Fundesplai enceten nous projectes adreçats a persones joves entre 16 i 29 anys, una iniciativa d’inserció sociolaboral centrada en l’acompanyament dels joves en itineraris formatius específics i personalitzats que esdevinguin oportunitats laborals d’èxit.

La proposta vol donar resposta a sectors productius del territori que demanden personal qualificat, i els participants cursaran Certificat de Professionalitat en els àmbits:

-      L’atenció educativa en el lleure (Monitor/a de lleure)
-      L’hostaleria (Operacions bàsiques de cuina)
-      La gestió administrativa i documental (Auxiliar Administratiu / Adminitrativa)

Els diferents projectes es centren en un acompanyament i orientació personalitzat, tant individual com grupal, i en la millora de les competències personals i professionals dels i les joves, amb l’objectiu d’incorporar-los al finalitzar la formació a un lloc laboral (40% del total de participants) o fer un treball pel retorn al sistema educatiu. Tots els projectes són gratuïts i estan finançats per Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).

Si hi esteu interessats/des, us hauríeu de posar en contacte amb nosaltres (scs.dinamitzacio@santcugatsesgarrigues.cat) per poder fer la derivació a la associació Fundesplai i poder concretar una entrevista individual. La data màxima per inscriure’s és el 26/02/2022.

CAMPANYA “M’AGRADA LA COPA”

L’Ajuntament ha posat en marxa la campanya “M’agrada la copa, em cuido a mi i al Medi Ambient”.

La campanya vol conscienciar sobre els diversos beneficis en l’ús de la copa menstrual i alhora busca normalitzar la menstruació com a un procés saludable i lliure de tabús.

Va adreçada a persones joves empadronades al municipi d’entre els 16 i els 25 anys. Totes elles han rebut informació personalitzada per tal de poder anar a la farmàcia del poble a buscar gratuïtament una copa menstrual i rebre assessorament individualitzat.

Podeu veure el vídeo de la campanya clicant aquí.

Coneixes la targeta T-16

La targeta T-16 permet a infants i joves viatjar gratuïtament en transport públic fins als 16 anys!

És un títol de transport per a infants i joves de 4 a 16 anys que els permet fer, gratuïtament, un nombre il·limitat de viatges a la xarxa de transport públic del sistema tarifari integrat, dins la mateixa zona en què es resideixi.

La targeta T-16 és un títol personalitzat amb el nom i el DNI/NIE/passaport/llibre de família, que cal validar a cada viatge i només el pot fer servir la persona titular, i és totalment gratuïta.

La renovació dels títols es realitza sense cap cost per la persona beneficiaria i de manera automàtica, a mesura que es vagin produint els diferents venciments.

La data final de caducitat de la targeta serà el 31 de desembre de l'any en que es compleixen els 16 anys. La nova Targeta T-16 es rep al domicili sense necessitat de tramitar una nova sol·licitud.

Feu la sol·licitud des d’aquest enllaç:

https://www.t-16.cat/Publica/T12/SolicitudPaso1.aspx?Idi=2

Quins viatges puc fer gratuïtament amb la T-16? Sant Cugat Sesgarrigues està situat a la zona tarifària 4B, que inclou:

Les Cabanyes, Castellet i la Gornal, Castellví de la Marca, Font-rubí, la Granada, Mediona, Olèrdola, Pacs del Penedès, el Pla del Penedès, Pontons, Puigdàlber, Sant Cugat Sesgarrigues, Sant Martí Sarroca, Sant Pere de Riudebitlles, Sant Quintí de Mediona, Santa Fe del Penedès, Santa Margarida i els Monjos, Torrelavit, Torrelles de Foix, Vilafranca del Penedès, Vilobí del Penedès

Activitat Jove: Sortida a Port Aventura!!

Junt amb diferents municipis de la comarcal, organitzem una sortida jove a Port Aventura pel proper diumenge 7 de novembre. Les persones empadronades al municipi poden apuntar-se des del 25 al 29 d’octubre!!

Formular d’inscripció https://forms.gle/g9Lo3uakfGfKzf5G6

Es considerarà vàlida la inscripció un cop s’hagi fet el pagament, via transferència bancària o amb targeta a l’ajuntament

Activitat Jove: descens per la Riera de Carme

El proper dissabte 12 de juny anirem, juntament amb altres municipis de la comarca, a fer barranquisme. Serà un descens per l’espai natural de la Riera de Carme. Es tracta d’un barranc curt, però amb divertits salts, tobogans i algun ràpel. Per a persones joves nascudes entre el 2008 i el 2004 (preu: 35€).

Inscripcions a: https://forms.gle/cxv3dUVBfejNzBw56

Casal de Joves 2021 a Sant Cugat Sesgarrigues

Aquest estiu es tornarà a celebrar un Casal de Joves al municipi. Serà des del dilluns 28 de juny fins el divendres 30 de juliol de 2021.

Estarà destinat a joves que hagin fet de 1r a 4t d‘ESO, i es realitzarà entre el centre cívic i la zona esportiva.

Podeu veure tota la informació a la web de l’ajuntament: https://www.santcugatsesgarrigues.cat/actualitat/noticies/casal-destiu-i-casal-de-joves-a-sant-cugat-sesgarrigues.html

També podeu descarregar-vos el tríptic amb tota la informació: https://www.santcugatsesgarrigues.cat/media/repository/Triptic_Estiu_Jove_2021.pdf

I la setmana del 19 al 23 de juliol es farà una sortida jove al Port del Compte.

Com a novetat, aquest any totes les inscripcions es faran online.

Pressupostos participatius Joves

Des de la Regidoria de Joventut us proposem als i les joves de Sant Cugat Sesgarrigues dur  a terme l'experiència de la participació directa i posem a la vostra disposició una partida de 1.000€ perquè pugueu presentar les vostres propostes d’activitat o d’inversió.

Els pressupostos participatius joves són un mecanisme de democràcia participativa que pretén ser un exercici de responsabilitat col·lectiva, transparència municipal i amb vocació de treball comunitari. Tot amb l’objectiu que els i les joves sigueu el veritable motor i protagonistes de les polítiques de joventut del municipi, ja que podreu responsabilitzar-vos en la gestió dels diners públics, liderar i organitzar accions, o posar en valor les vostres propostes i iniciatives.

Com ho farem?

Des de la Regidoria de Joventut volem elaborar cada any un pressupost (que surt de la partida assignada a Joventut dels pressupostos municipals) en el qual els i les joves del municipi pugueu dir la vostra, de manera activa. Han de ser propostes tècnicament viables i que s’adaptin al pressupost (1.000€).

Per tant, si teniu entre 12 i 18 anys, podeu presentar les vostres propostes d’activitats o d’inversió (adquisició d’alguna cosa pel poble, per l’Espai Jove...) i entre totes les propostes farem una assemblea jove on s’escollirà l’opció que es durà a terme.

Descarregueu-vos la butlleta, ompliu-la i presenteu la vostra proposta!! Això us permetrà ser els i les protagonistes i alhora responsables de les activitats juvenils que es fan al municipi.

Drogues, la guia que agrairàs al dia següent

Des del Consell de la Joventut de Barcelona ens ofereixen aquesta guia dirigida a adolescents amb l’assessorament d’Energy Control.

De drogues n’hi ha moltes i provoquen efectes molt diversos. Si t’ha passat pel cap consumir-ne alguna, o si tan sols tens curiositat per saber millor de què va tot això, aquesta guia et pot servir per resoldre alguns dubtes.

Com ens afecten l’alcohol, el tabac i altres drogues, les diferents addiccions que se’n deriven, quins poden ser els senyals d’alarma, com reaccionar i prevenir i els recursos als quals pots recórrer si tu o algú del teu voltant es troba amb aquest problema.

Descarregueu-vos la versió en pdf de "Drogues, la guia que agrairàs al dia següent".

“Guia Joves i Habitatge”, mesures urgents en habitatge per la COVID-19

A causa de la pandèmia de la COVID-19 s’han aprovat unes mesures per atendre les dificultats que pugueu tenir els i les joves (també per a la ciutadania en general) en el manteniment i el pagament de l’habitatge derivades d’aquesta situació.

Aquestes mesures van adreçades a les persones i famílies que viviu en un habitatge de propietat i que teniu una hipoteca, i també a aquelles que viviu en un habitatge de lloguer.

En aquest document hi trobareu algunes preguntes i respostes que us poden ajudar a beneficiar-vos d’aquestes mesures.

Descarregueu-vos la versió en pdf de la “Guia Joves i Habitatge”.

Nou compte Instagram

Estrenem nou compte d’Instagram: EspaiJoveStCugatSesgarrigues

Seguiu-nos per estar assabentats/ades de les activitats i recursos que s’ofereixen!

Estrenem nova imatge de l’Espai Jove de Sant Cugat Sesgarrigues

Us presentem la nova imatge corporativa d'Espai Jove, més juvenil, atractiva, fresca i moderna.

Ambientem el local de l’Espai Jove situat al Centre Cívic

Estem preparant un espai que volem que sigui el motor des d'on la regidoria de joventut impulsi les polítiques, activitats o cursos adreçats als i les joves. I també un espai de trobada per a persones joves, entitats o grups que vulguin implicar-se i desenvolupar projectes. Si tens una idea, serà benvinguda!!

Tenim moltes ganes de fer coses, però degut a la situació epidemiològica que estem vivint, de moment l’Espai Jove ha d’estar tancat.

Esperem trobar-nos ben aviat!

Darrera actualització: 16.01.2024 | 14:22
Darrera actualització: 16.01.2024 | 14:22